Голова районної ради
Науменко Юрій Михайлович

Як обрати найулюбленіший літній смаколик - морозиво?

    Безумовно, серед усіх ласощів у літню спеку найбільшим попитом користується морозиво!

    На сьогоднішній день виробники пропонують нам безліч варіантів цього продукту: з наповнювачами та топінгами на будь-який смак, різноманітних форм та кольорів... 

   Але як серед такого розмаїття пропозицій зробити правильний вибір та придбати якісний продукт? На що варто звернути увагу?

   Упаковка та форма

    Насамперед, слід звернути увагу на упаковку та форму морозива: упаковка має бути герметичною та без пошкоджень, а сам продукт правильної форми (змінена форма говорить про те, що морозиво тануло, а значить – зіпсоване).

    Етикетка та склад

    На етикетці обов'язково має бути вказана наступна інформація: фізична адреса виробника, назва продукту, склад, харчова та енергетична цінність, термін придатності та умови зберігання, вага, відповідне маркування. 

    Обирайте морозиво, яке не містить у складі штучних стабілізаторів, барвників, а також рослинних жирів.

    Уникайте позначки ТУ (технічні умови), адже вона говорить про те, що морозиво вироблено за індивідуальною рецептурою, а вона не завжди проходить всі контролі якості.

    ДСТУ

  Звертайте увагу на ДСТУ. Для морозива є три стандарти: 4733, 4734             та 4735. 

   4733 - найсмачніше та найбільш натуральне морозиво, адже до його складу заборонено додавати рослинні жири. Воно густе, має жовтуватий колір.

   4734 - морозиво плодово-ягідне, щербет, заморожений лід. В такому морозиві молоко замінюють на воду або цукровий сироп. 

   4735 - морозиво, в яке додають пальмову та кокосову олії. Смак такого морозива менш насичений, воно швидко тане. 

 

   Обирайте тільки якісне морозиво та отримуйте корисну насолоду!

 

Липовецьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області

Повернутись